Bedrijfsinfo

Mijn naam is Chris Veldhof, geboren in 1980 en van kleins af aan al bezig met tekenen en schilderen. Het begon al op erg jonge leeftijd met het inkleuren van oneindig veel kleurplaten wat al snel werd omgezet in het zelf bedenken en tekenen van uiteenlopende onderwerpen. Het kijken, uitzoeken, bepalen van kleuren en vormgeven van mijn eigen creatie mondde snel uit tot een grote hobby.

Na de middelbare school stond vast dat ik verder wilde met het tekenen en schilderen. Hiervoor ben ik de MBO-opleiding Toegepaste Vormgeving op het ROC in Almelo gaan volgen, waar ik mijn diploma behaald heb in de richting illustratie. Daarna ben ik gaan studeren aan de AKI, de kunstacademie in Enschede. Na een basisjaar en een jaar visuele communicatie (een mengeling van grafische en illustratieve vormgeving) heb ik besloten mijn opleiding te beëindigen, omdat ik mijn creativiteit en ideeën hier niet voldoende tot uiting kon brengen. In 2003 ben ik gedreven en vol enthousiasme mijn eigen bedrijf begonnen onder de naam: Chris Veldhof, Kunstenaar. Dit mondde uiteindelijk uit in de opening van mijn eigen atelier, gevestigd aan de Ootmarsumseweg 171 in Albergen, in december 2005. Vaste openingstijden heb ik niet, maar u bent natuurlijk altijd welkom om eens een kijkje te komen nemen. Wenselijk is het wel om even een afspraak te maken.

Het maken van schilderijen, muurschilderingen behoren tot mijn vakgebied. Ook driedimensionale objecten heb ik met veel succes vervaardigd voor binnen en buiten.

Mijn specialiteit is het maken van muurschilderingen. De opdrachten variëren van het schilderen van kinderkamers tot bedrijfsruimtes en tuinmuren. Ik werk hoofdzakelijk in opdracht.